Lumesadu jätkub pühapäeval

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor. Pilt on illustratiivne.
Traktor. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi laupäeva pärastlõunal Lõuna-Eestis suuremat lumesadu ei esinenud, peavad ilmajaama teatel ennustused siiski paika ning pühapäeval hakkab uuesti lund sadama.

„Laupäeva varahommikul muutus Valgas lumesadu jäiteks,“ ütles aktsiaseltsi Veolia Keskkonnateenused Valga piirkonna tänavahoolduse meister Johannes Järv. Tema sõnul töötasid laupäeva pärastlõunal Valgas kõik olemasolevad lumekoristusmasinad ning hilisõhtuks loodeti kõikidelt tänavatelt korra läbi sõita. Järv ütles ka, et kuna pooleteise ööpäeva jooksul sadas lund juurde enam kui 40 sentimeetrit, võtab lumekoristus tavapärasest kauem aega. Ta lisas, et tööd jätkuvad ka pühapäeval ja esmaspäeval.

OÜ Valga Teed hooldeosakonna valvemeister ütles, et Valga maakonna kõik teed on vähemasti ühe sõidusuuna laiuselt läbitavad. Tema sõnul on kõik masinad väljas ning lumekoristus kestab ka pühapäeval.

Lõuna-Eesti päästekeskus palub jätkuvalt raskete teeolude tõttu võimalusel mitte kasutada kõrvalmaanteid. Kui sõitmine on siiski vajalik, palutakse seda teha päevasel ajal. Kindlasti tuleb varuda autosse piisavalt kütust, võtta kaasa laetud mobiiltelefon, lumelabidas ja soojad riided.

Reedel oli Valgamaal seoses keeruliste lumeoludega kolm väljakutset, kui sõidukid olid lumes kinni ega pääsenud iseseisvalt liikuma. Päästjad aitasid masinad liikuma. Päästekeskuse teatel vahejuhtumites keegi kannatada ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles