Punahirved said Valga lähistele uue kodu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala jagu on Valga lähistel Jaanikese külas oma uue koduga harjumas ja kohanemas 36 punahirve. Kuna pool loomadest on tiinestunud emased, võib Valga ettevõtja Andres Balodise rajatud ulukiaias selle aasta teises pooles ringi jooksmas näha juba üle poolesaja punahirve.
Nädala jagu on Valga lähistel Jaanikese külas oma uue koduga harjumas ja kohanemas 36 punahirve. Kuna pool loomadest on tiinestunud emased, võib Valga ettevõtja Andres Balodise rajatud ulukiaias selle aasta teises pooles ringi jooksmas näha juba üle poolesaja punahirve. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Valga ettevõtja Andres Balodis tegeleb ka loomakasvatusega. Aasta tagasi tõi ta linna lähistele Jaanikese külla 30 lihaveist. Hiljuti lisandus nendele 36 punahirve, kes praegu ulukiaias alles kohanevad.

Kui Balodisega punahirvi uudistamas käisime, õnnestus meil neile läheneda 150 kuni 100 meetri kaugusele, enne kui terve kari jooksuga võssa varjus. «Hirved on ikkagi metsloomad ja seetõttu kartlikud. Eks nad praegu alles harjuvad oma uue koduga,» sõnas Balodis.

2014. aastal sündinud punahirved on toodud Lätist Jelgava lähedal asuvast ulukikasvandusest, kus neid kasvamas paari tuhande ringis. Pool neist on hirvepullid ja teine pool tiinestunud emasloomad. «Emasloomad  kevadel poegivad. Nii et selle aasta lõpuks on neid siin juba üle 50 looma,» selgitas Balodis. Kui praegu on hirvedel ruumi ringi joosta 17 hektari suurusel maa-alal, siis peagi on nende käsutuses ligi 50 hektarit, mis kolmemeetrise aiaga piiratud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles