Terroriakt mõjutab haridusspetsialistide visiiti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi vallavanema kandidaat Tõrvas on Kalle Vister.
IRLi vallavanema kandidaat Tõrvas on Kalle Vister. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hommikul pommiplahvatuste rünnaku alla sattunud Brüsselis viibib ka hariduskorralduse nõukoja delegatsioon. See ühendab maakondade haridusosakondade juhatajaid ja haridusministeeriumi ametnikke.

Valga maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts kinnitas, et delegatsiooni koosseisu kuulub ka Valga maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kalle Vister.

Mõtsa kinnitusel on ta täna pärast terroriakte Visteriga suhelnud ning tema ja ta reisikaaslastega on kõik hästi. «Pommide plahvatamise hetkel ei viibinud nad metroos ega lennujaamas. Täna oli plaanis koolide külastus.»

Kuivõrd toimunu komandeeringu edasist kulgu mõjutab, ei osanud Mõts öelda. Nagu ka seda, millal ja kuidas homme Brüsselist lahkuma pidanud delegatsioon sealt tegelikult kodumaa suunas liikuma pääseb. Nimelt on rünnaku alla sattunud lennujaam sama, mille kaudu nad riigist lahkuma pidid. «Naasmine võib muidugi venima jääda. Aga eks homme oleme targemad,» tõdes ta.

Maavalitsus on Mõtsa kinnitusel edastanud Visterile vajalikud andmed, et tagasi koju pöördumine võimalikult turvaliselt ja sujuvalt kulgeks. Teiste võimalike Brüsselis viibivate Valgamaa inimeste kohta tal infot polnud.

Täna hommikul kärgatas Brüsselis mitu pommiplahvatust, vähemalt kaks Zaventemi lennujaamas, samuti Schumani ja Maelbeeki metroojaamades. Esialgseil andmeil on surma saanud vähemalt 23 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles