Noored müttavad võsas ja uudistavad linde

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored valmistavad ka pesakaste. Foto on illustratiivne.
Noored valmistavad ka pesakaste. Foto on illustratiivne. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Keskkonnaameti noore looduskaitsja Junior Rangeri koolitusprogrammi käigus saavad 13–17aastased noored teadmisi Eesti rahvusparkide loodus- ning kultuuriväärtuste kohta. Kevadistel jätkuseminaridel on vaatluse all kaitsealused liigid ja nende tegevusjäljed, kaitsealade taastamistööd, merereostus, looduse ja inimese lähendamine ning kohaliku pärandiga tutvumine.

«Loodame, et ka tänavu tekib koolitusprogrammis osalejatel sügavam huvi loodushoiu vastu ning meie rahvusparkide noorte looduskaitsjate võrgustikuga liitub uusi tegusaid noori,» lausus ameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Esimesed jätkuseminarid toimuvad alanud koolivaheajal. Nii Valga- kui Võrumaal asuva Karula rahvuspargi noored osalevad 22.–23. märtsil talgutel, puhastades võsast Ähijärve niitu, meisterdades lindude pesakaste ning matkates röövlinnuteemalisel retkel.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles