Töö pälvis tunnustuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Aapo Pukk
Kunstnik Aapo Pukk Foto: Marko Saarm

Ameerika portreekunsti ühingu (PSOA) rahvusvahelisele võistlusele esitati 2439 portreed. Finaali valiti neist 25 teost ja nende hulgas on Aapo Puki sellel aastal valminud autoportree. Auhindade lõplik järjestus tehakse teatavaks 16. aprillil PSOA aastakonverentsi pidulikul vastuvõtul Washingtonis.

«Tavaliselt vajavad mu tööd pärast valmimist veel küpsemisaega. Seepärast olin rõõmsalt üllatunud, kui sellel aastal sündinud autoportree finaali jõudis. Kui pärast kümneid auhindu ja 17aastast liikmestaatust leitakse mu töödes ikka veel midagi, mis tänapäeva portreekunstis kõnetab, teeb see heameelt ja samas lisab ka vastutust,» ütles Aapo Pukk, kelle teoseid leidub ka paljudes Valgamaa kodudes.

Žürii põhjendas oma otsust paljude muude tegurite hulgas nii: «Portreemaal peab oskama kirjeldada ka peidetult, sisaldama rohkem, kui esmapilgul paistab. Sellel peab olema ainulaadne visioon, kontseptsioon ja disain ning loomulikult peab võiduportree olema meisterlik oma valitud stiili ja tehnika poolest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles