Hummulis luusis keset päeva ilves

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna ilvesele inimesed ja koerad kohe üldse ei meeldi, jooksis noor kaslane neid märgates kiirelt metsa ja puu otsa, kus temani ulatus vaid looma vaatama tulnud perenaise kaamerasilm.
Kuna ilvesele inimesed ja koerad kohe üldse ei meeldi, jooksis noor kaslane neid märgates kiirelt metsa ja puu otsa, kus temani ulatus vaid looma vaatama tulnud perenaise kaamerasilm. Foto: Kaidi Loos

Laupäeval püüdis Hummuli valla elanik fotole ilvesekutsika, kes inimesi ja koera kartes puu otsa pakku oli roninud. Sama ilvest olla elanikud varemgi ümbruskonnas luusimas näinud.

«Meil jookseb siin pisike oja Väiksesse Emajõkke ja ilmselt passis ta seal kopraid. Meid (Hare Unti ja tema koera Donnat – T. N.) nähes pani ta plehku ja otsekui lendas puu otsa,» kirjeldas kohtumist Hummuli lähistel Ransi külas elav kohaliku põhikooli õpetaja ja pikaajaline jahimees Hare Unt, kes oli sama ilvest oma kodu juures juba paari nädala eest kohanud.

Et kaslane oli endale peidupaigaks valinud puu Undi naabertalu juures, kus perekonnas ka lapsed, kutsus mees ka sealse rahva tavatut juhust vaatama ning perenaisel Kaidi Loosil õnnestus metsloomast paar kiiret telefonipilti klõpsata. Pärast lühikest uudistamist jäeti hirmunud loom rahule ja viimaks läksid mõlemad oma teed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles