Galerii: Neli valda arutasid ühist tulevikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna. 16. märtsil Helme vallas Marja talus peetud ühisel koosolekul arutasid Hummuli, Helme, Põdrala ja Tõrva volikogud ja omavalitsuse juhid nende ühinemisel tekkiva uue valla tulevikuvisioone ja eesmärke.

Õhtu moderaatoriks oli omavalitsuste ühinemisel väliskonsultandi rolli täitev Rivo Noorkõiv. Mees andis ülevaate teistest samalaadsetest ühinemistest, nende raskusest, probleemidest, õnnestumistest ning riiklikust haldusreformist üldiselt. Üheks näiteks haldusreformi positiivsetest mõjudest tõi Noorkõiv Taani, kus tugevad ühinenud kohalikud omavalitsused on tasakaalustamas riigi ja suuremate tõmbekeskuste mõju.

Kokkuvõtlikult kordas Noorkõiv üle samad mõtted, mida kõik ühinevate omavalitsuste juhid ja volikogude liikmed on siiani väljendanud: "Tõrva, Helme, Hummuli ja Põdrala moodustavad ajaloolise ja kultuurilise terviku, mille ühinemine on sama vajalik kui loogiline."  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles