Vaatluspäevadel võis sündida rekord

Liisi Ploom
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle kolmandiku kirja pandud lindudest olid haned.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Üle kolmandiku kirja pandud lindudest olid haned. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud nädalavahetusel Eesti Ornitoloogiaühingu (EOÜ) korraldatud lihavõtte linnuvaatluspäevadel oli esialgse kiirkokkuvõtte tegemise ajaks kirja pandud juba üle 80 000 linnu 133 liigist. Võrreldes varasematel aastatel märtsi langenud vaatluspäevadega tõotab see rekordilist liikide arvu. Vaatlusandmeid saab edastada veel kuni eesoleva neljapäevani, lõplik kokkuvõte tehakse järgmisel nädalal.

Lihavõttenädalavahetuseks saabunud soojalaine ja ilus ilm käivitas ka aktiivse lindude rände. Seepärast nägid paljud vaatlejad just neil päevil oma selle kevade esimest kuldnokka, valge-toonekurge, linavästrikku, metsvinti, põldlõokest, metskurvitsat või muud kevadekuulutajat ning saabus palju teisi rändlinde.

EOÜ hariduse ja teavituse projektijuht Riho Kinksi sõnul oli eile õhtuks Valgamaalt tulnud seitse vaatlusnimekirja, mille koostamisel on osalenud 14 inimest. «Kõige huvitavam on ehk Tarmo Teppe nähtud tuuletallaja ja Hannes Margussoni karvasjalg-kakk. Parasjagu saabuvatest lindudest on Valgamaale jõudnud naerukajakas, linavästrik, kaelustuvi, nõmmelõoke, kuldnokk, rootsiitsitaja ja teised linnud.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles