Valga linna kerkib gaasitankla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitankla. Foto on illustartiivne
Gaasitankla. Foto on illustartiivne Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Seni Eestis viit veeldatud loodusliku gaasi (LNG) jaama omav Jetgas OÜ plaanib käesoleval aastal püsti panna veel kaks-kolm jaama ning esialgu ka samas tempos laienemisega jätkata, ühe jaama ehitamiseks kulub orienteeruvalt miljon eurot.

«Võrus on projekteerimise hange just riigihangete registris avalikustatud, Valgas on ehitusloa taotlemise staadium,» ütles ettevõtte juhatuse liige Janek Parkman.

Jaama ehitamise protsessi juures läheb tema sõnul kõige rohkem aega seadmete valmistamisele, mis võib võtta kuus-kaheksa kuud. «Kui ehitusluba on olemas, siis juba keeratakse seadmed üksteise külge kokku ja ongi valmis,» märkis ta. Iga jaama püstipanemiseks kulub tema sõnul suurusjärgus miljon eurot.

Kui kõik läheb plaani kohaselt, võiks käesoleval aastal Parkmani sõnul kerkida veel paar-kolm LNG-jaama. «Katsume käivet kahekordistada, kui nullist alustada, siis on lihtne iga aasta korda kaks suureneda.»

Kui algselt plaanis Jetgas rajada oma klientide teenindamiseks Muugale väikese LNG-terminali, siis sellest plaanist on Parkmani sõnul tänaseks loobutud. «Täna on selle plaaniga nõnda, et terminali kavatseb rajada Vopak ja meil on huvi olla selle terminali kunde, selles mõttes igaüks jääb oma liistude juurde.»

Hetkel on Jetgas OÜ-l viis LNG-jaama: Võrus, Paides, Kuressaares, Tapal ja Mäos.

Jetgas OÜ asutati 2013. aasta juunis eesmärgiga alustada LNG müügiga Eesti tööstustarbijatele. Ettevõte toob LNG Eestisse tsisternautodega.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles