Laul liigub Uma Pidole läbi rahva­lauluõhtute

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal on laulule ette nähtud kaks peatust. Nendest esimese teeb ta aprilli lõpul Hargla maakultuurimajas.
Valgamaal on laulule ette nähtud kaks peatust. Nendest esimese teeb ta aprilli lõpul Hargla maakultuurimajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme alustab Räpinast oma kahekuust teekonda Uma Pidole rahvalaul. Laul kulgeb Vana-Võromaal ja Setomaal läbi üheksa rahvalauluõhtu, kus lauldakse uuemaid ja vanemaid toimumiskoha rahvalaule.

Valgamaal võetakse laul üles 29. aprillil Hargla maakultuurimajas ja 6. mail Lüllemäel Kollase Maja kohvikus, Laulupidu on rohkem kui ühel päeval toimuv kontsert. See on teekond, mille jooksul peolised, nii tulevased esinejad kui publik, ennast peoks valmis seavad. Kui enne kolmandat Uma Pido (2013) liikus läbi kogu Vana-Võromaa võrokeste lipp, siis nüüd teeb omapärase teekonna läbi laul – et jõuda 28. mai õhtuks peole Intsikurmu ja süüdata seal peotuli.

Laul liigub peole muidugi ka peoks valmistuvate kooride kaudu. Lisaks aga hoitakse meeles seda, et enne koorilaulukultuuri algust laulis meie rahvas regilaule ning ka praegu eksisteerivad koori- ja rahvalaulukultuur kõrvuti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles