Neljast kaitsealast saab üks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus kiitis heaks nelja kaitseala liitmise Tartu ja Valga maakonnas asuvaks Elva kaitsealaks. Üheks kaitsealaks saavad seega Elva-Vitipalu maastikukaitseala, Vapramägi, Elva jõe hoiuala Tartumaal ja osaliselt Elva-Peedu metsapark.

Alal kaitstakse väärtuslikke maastikke, vee- ja metsaelupaiku, taimi ja loomaliike. Kaitseala tsoneeritakse neljaks sihtkaitse- ja üheks piiranguvööndiks. Sihtkaitsevööndis ei ole edaspidi lubatud metsa majandamine.

Kaitseala veekogudel keelatakse sisepõlemismootoriga veesõidukitega sõitmine ning üldreeglina sõidukitega sõitmine väljaspool teid. Ala välispiirid muutuvad vähesel määral. Kaitseala pindala laieneb 28,9 hektari võrra 1064 hektarini. Kaitsekord muutub väärtuslike soo- ja metsaelupaigatüüpides rangemaks, millega kaasneb kohalike omavalitsuste maamaksutulude vähenemine kokku ligikaudu 2957 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles