Internetist leitud tuttavate külaskäik tõi tüli majja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeva hilisõhtul sai politsei teate, et Valgamaal Puka alevikus ründasid peretütrele külla tulnud kaks alaealist noormeest konflikti käigus tüdruku 55aastast isa.

Kohapeal selgitas politsei välja, et majapidamise peretütar oli interneti teel tutvunud ühega noormeestest, kes seejärel koos sõbraga neiule külla tulid ja soovisid pererahva sauna ööbima jääda. Tüdruku isa oli noormeeste tuleku ja ööbimisega nõus juhul, kui nad käituvad korralikult ega tarbi alkoholi.

Viimasest nõudest poisid aga kinni ei pidanud ning kui pereisa noormeestel lahkuda palus, muutusid nad agressiivseks. Tekkis tüli, mis kasvas üle rüseluseks ja mille käigus poisid pererahvast ähvardasid. Kuna 16- ja 17aastane noormees olid mõlemad alkoholi tarbinud, toimetas politseipatrull nad esialgu jaoskonda.

Õnneks ei osutunud mehe vigastused tõsiseks ja meedikute abi ei vajatud.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust. Tänaseks on üks noormeestest kahtlustatavana üle kuulatud. Talle on esitatud kahtlustus kehalise väärkohtlemise ning ähvardamise toimepanemises.

Valga politseijaoskonna juht Tiit Allik märkis, et internetist leitud juhututtavate kergekäeline küllakutsumine või oma koju lubamine võib endaga kaasa tuua ohtusid nii kutsujatele endale kui nende varale.

«Internetis kohatud tuttavate puhul ei saa kunagi päris kindel olla, mille kohta on inimene valetanud või mida rääkimata jätnud. Samuti ei saa sellisel puhul teada, millised on inimeste käitumisharjumused ning kuidas võib neid mõjutada alkohol,» sõnas Allik. Ta lisas, et antud juhul seadsid inimeste turvatunde ohtu kogukonnavälised inimesed, kellel antud piirkonnaga seos puudub.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles