Sõsarad heitsid pilgu koos sõpradega koosveedetud ajale

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Sõsarad on tegutsemisaja jooksul kandnud kolme kandi rahvariideid, võis ka laval korraga näha eri riietuses tantsijaid, kes ometi sama trupi liikmed.
Kuna Sõsarad on tegutsemisaja jooksul kandnud kolme kandi rahvariideid, võis ka laval korraga näha eri riietuses tantsijaid, kes ometi sama trupi liikmed. Foto: Liisi Ploom/Valgamaalane

Valga kultuurikeskuses tähistas neljapäeval 30. tegutsemisaastat naisrühm Sõsarad, kes tantsivad endiselt sama usinalt, nagu see oleks nende esimene tegutsemisaasta.

Tähtpäeva puhul oli Sõsaraid õnnitlema tulnud mitu tantsukollektiivi. Häid soove edastasid nii Pilleriini sega- kui ka naisrühm, segarühm Rukkilill ja Karikakar. Tänusõnad ütlesid veel Valga linnapea Kalev Härk, rahvakultuuri keskuse rahvakultuurispetsialist Valga maakonnas Eha Mandel ning kultuurikeskuse direktor Ülle Juht.

Linnapea tõdes, et kui koos on olnud juba nii pikka aega nagu 30 aastat, pole see lihtsalt juhuslik. Eha Mandel andis Sõsarate juhendajale Erika Kärnerile rahvakultuuri keskuse direktori Aivi Lintnermanni tänukirja, millega tänas neid rahvatantsutraditsiooni hoidmise ja kandmise eest. Sõsarad ise meenutasid tänuga ka oma kunagisi juhendajaid Maie Riitsalu ja Inna Kallast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles