Häda korral tuleb tarbijale appi komisjon

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti jõustunud tarbijakaitseseaduse muudatused võimaldavad lisaks tarbijakaitseameti juures tegutsevale tarbijavaidluste komisjonile luua teisigi kohtuväliseid vaidluste lahendamise üksuseid eraõigusliku, avalik-õigusliku juriidilise isiku või riigiasutuse juurde. Tarbijakaitseameti peadirektori Andres Sooniste (esiplaanil) sõnul on see hea võimalus ettevõtjaile tarbijate usalduse suurendamiseks.
Hiljuti jõustunud tarbijakaitseseaduse muudatused võimaldavad lisaks tarbijakaitseameti juures tegutsevale tarbijavaidluste komisjonile luua teisigi kohtuväliseid vaidluste lahendamise üksuseid eraõigusliku, avalik-õigusliku juriidilise isiku või riigiasutuse juurde. Tarbijakaitseameti peadirektori Andres Sooniste (esiplaanil) sõnul on see hea võimalus ettevõtjaile tarbijate usalduse suurendamiseks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pretensiooni korral ostetud kauba suhtes tuleb tarbijal kõigepealt pöörduda kaupleja poole, et anda kauplejale võimalus probleemi lahendamiseks.

Enamik vaidlusi laheneb just nii. Kui kaupleja ei vasta tarbija pöördumisele või pakutud lahendus tarbijat ei rahulda, võib tarbija vaidluse lahendamiseks pöörduda tarbijavaidluste komisjoni poole.

Tarbijakaitseamet juhib tähelepanu, et tarbija ja kaupleja vahelisi lepingust tulenevaid vaidlusi lahendab tarbijavaidluste komisjon, mis kuni 1. märtsini kandis nime tarbijakaebuste komisjon. Tegemist on sõltumatu ja erapooletu üksusega, mille pädevuses on lahendada nii riigisiseseid kui ka piiriüleseid tarbija algatatud vaidlusi ettevõtjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles