G4S alustab sularahaautomaatide täitmist eurodega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

Täna õhtul alustavad G4S inkassaatorid üle Eesti ligi 800 sularahaautomaadi (ATM) täitmist eurodega. Sellega kaasneb nende järk-järguline sulgemine uue aasta alguseni.

Rahavahetus ATMides toimub 30. detsembril tööpäeva lõpust kuni 31. detsembri orienteeruvalt kella 19ni. Eurodega täidetud sularahaautomaadid suletakse järk-järgult ja 31. detsembril alates kella 19 on suletud kõik G4Si teenindatavad ATMid.

Erandina väljastab 31. detsembri hilisõhtuni Eesti kroone väike arv Sampo ja Nordea panga ATMe.

Plaanijärgselt saab kõikidest sularahaautomaatidest eurosid välja võtta alates 1. jaanuari esimestest minutitest.

Ligi 800 Eestimaa eri paigus asuvat sularahaautomaati peavad inkassaatorid täitma eurodega vähem kui 30 tunni jooksul. Sularahavedu ja ATMide täitmine toimub ööpäev läbi politsei julgestuse saatel.

Suur huvi uue raha vastu jaanuari esimestel päevadel võib põhjustada olukorra, kus rahvarohketes kohtades asuvates ATMides saab osa rahatähtedest kiiremini otsa. Probleemide tekkimisel palutakse esmajärjekorras teavitada panga klienditeenindust. Sellistel juhtudel palutakse inimestelt mõistvat suhtumist: automaate täidetakse eurodega pidevalt ning sularaha vedajad on kõrgendatud valmisolekus, et vajadusel raha juurde tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles