Naiskodukaitsjad jagavad taas sinililli

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilille rinnamärgi ostmisega saab avaldada toetust kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele.
Sinilille rinnamärgi ostmisega saab avaldada toetust kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna saab hoo sisse juba kolmandat kevadet läbiviidav heategevuskampaania «Anname au!“»

Ka sel aastal on naiskodukaitsjatel märkimisväärne roll kampaania läbiviimisel, andis teada Kaitseliit. Eelmisel aastal kogus Naiskodukaitse 36 000 eurot, mis oli umbes kolmandik kogutud üldsummast. Kahe aasta peale kokku müüsid naiskodukaitsjad kõikjal Eestis sinilille tooteid kokku üle 60 000 euro eest.

Annetusi kogutakse Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule, kes toetab vigastatud veteranide ja nende lähedaste taastusravi, spordi- ja õppetegevust. Lisaks toetab taastusravi valdkonna tugevdamist kogu ühiskonnas, sest nii saavad paremat tuge ka meie vigastatud võitlejad. Eesmärk on toetada veterane ja nende lähedasi võimalikult laiapõhjaliselt.

„«Naiskodukaitsja müüdud lill pole lihtsalt tehing, see on südamega tehtud tegu meie veteranide ja laiemalt kogu riigikaitse heaks,» ütles Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming.

Kahel kevadel on kümned tuhanded inimesed teinud sinilille ostuga Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule annetusi kokku ligi 170 000 euro ulatuses. Ühing on nende annetustega aidanud soetada kõnniabiseadme ning teisi taastusraviseadmeid Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikule. Samuti on annetuste abiga soetatud kogu Euroopas uuenduslik mobiilne kõnnirobot Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele.

Iga sinilille märk on kordumatu käsitöö. Rinnamärgid on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

Kõikjal Eestis aitavad sinilille toodete müügiga annetusi koguda lisaks Naiskodukaitse vabatahtlikutele  Selveri ja Rahva Raamatu kauplused, T-pileti kassad Tallinnas ja Tartus, Nordica lennuteenindajad, Olerexi teenindusjaamad, R-kioskid ja Tallinna lennujaama müügiesindused.

7. aprillist –1. maini korraldavad naiskodukaitsjad üle-eestiliselt erinevaid üritusi, kus võimalik endale sinilille rinnamärki ning käepaela soetada.

Kampaania kulmineerub veteranipäeval 23. aprillil. Vabaduse platsil toimub siis traditsiooniline Veteranirock, kus samuti naiskodukaitsjad sinililledega esindatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles