Tähelepanelikud liiklejad aitasid Valgamaal joobes juhte tabada

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu on politsei hädaabinumbrile helistanud ja joobekahtlusega juhist teada andnud inimeste abiga tabanud 84 purjus autojuhti.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Pähkel tänab kõiki liiklejaid, kes oandnud oma tugeva panuse liiklusturvalisuse suurendamisse. «Inimeste abiga oleme Lõuna-Eesti teedelt eemaldanud kolme kuuga 84 purjus juhti, kusjuures enamus neist on olnud niinimetatud kriminaalses ehk enam kui 1,5promillises joobes. Lisaks on politsei järelevalve käigus avastanud ning kõrvaldanud juhtimiselt veel 360 purjus juhti.»

Ta tõdes, et seega on politsei ja liiklejate koostöös esimesel kvartalil juhtimiselt kõrvaldatud kokku 444 joobnud roolikeerajat enne, kui nad oma ohtliku käitumisega enda või kaasliiklejate turvalisuse ohtu jõudsid panna.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel täpsustas, et Valga maakonnas kontrolliti aasta esimesel kolmel kuul 8831 sõidukijuhi kainust. Kokku avastas politsei Valgamaal 40 joobes juhti, nendest neli niinimetatud 112-kõnede abil.

Pähkel lisas, et kuigi teadmine võimalikust purjutajast kellelegi rõõmu ei tee, on positiivne inimeste aktiivsus ohtlikest juhtidest politseile teadaandmisel. «Politsei ja kogukonna koostöö on joobes juhtide liiklusest eemaldamisel aina aktiivsem. Seda suuresti tänu sellele, et inimesed tajuvad aina enam oma vahetuid võimalusi ja vastutust liiklusohutuse tõstmisel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles