Tantsumemmed lasid jalgadel käia

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Memmede tantsupäeva esinemistele pani punkti Valga rahvatantsuselts Karikakar, kelle tantsuga «Mere pidu» liitusid kõik saalis viibinud, nende seas ka Valga linnapea Kalev Härk.
Memmede tantsupäeva esinemistele pani punkti Valga rahvatantsuselts Karikakar, kelle tantsuga «Mere pidu» liitusid kõik saalis viibinud, nende seas ka Valga linnapea Kalev Härk. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Laupäeval kogunesid Valga kultuurikeskuse suurde saali Valga maakonna memmede tantsurühmad, et veeta koos lõbus ja tantsurohke päev.

Nagu traditsiooniks saanud, korraldab igal aastal memmede tantsupeo üks maakonna tantsurühm. Seekordse peo eestvedaja oli Valga rahvatantsuselts Karikakar, kes avas päeva «Valga valsiga». Neile järgnesid teised, kokku 14 rühma kõikjalt maakonnast. Meeleolu lõi muusikaliste vahepaladega rahvamuusik Jaanus Põldsepp.

Tänavune tantsupäev oli pühendatud merekultuuriaastale, mistõttu oli näiteks Ala rahvamaja rühma Hõbetäht esinemispalaks «Meremeeste valss» ning nii Nõuni rühm Pääsusilmad kui ka Puka grupp Vokiratas esitasid mõlemad «Abruka valsi». Päev lõppes tantsuga «Mere pidu», kus laval esinevate Karikakra tantsijatega liitusid kõik kohalviibijad saalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles