Kakskeelne linnaleht tekitas pahameelt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta algusest antakse Valga Linna Lehte välja kuus numbrit aastas. Lehe maht on kaheksa lehekülge, millest neli eestikeelsed ning neli lehekülge analoogset teksti venekeelsed. Lehte levitatakse lisaks Valgale ka ümbritsevates omavalitsustes: Tõlliste, Taheva, Õru, Hummuli, Karula ja Sangaste vallas.
Selle aasta algusest antakse Valga Linna Lehte välja kuus numbrit aastas. Lehe maht on kaheksa lehekülge, millest neli eestikeelsed ning neli lehekülge analoogset teksti venekeelsed. Lehte levitatakse lisaks Valgale ka ümbritsevates omavalitsustes: Tõlliste, Taheva, Õru, Hummuli, Karula ja Sangaste vallas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgalane Toivo Piller paneb linnavalitsusele pahaks, et inimestele saadetakse kakskeelset linnalehte, pidades seda nii raha raiskamiseks kui keeleseaduse rikkumiseks. Linnavalitsus süüdistustega päri ei ole.

Piller polnud rahul, et sai jaanuaris postkastist ainult venekeelse linnalehe. Seetõttu käis ta ka linnapea jutul.

«Päris keeruline oli tema jutule saada. Vaatamata linnapea lubadusele mulle saata ka eestikeelne leht, pole seda siiani saanud. Viimase – kakskeelse – sain küll kätte. Peangi seda diskrimineerimiseks ja solvamiseks, kuna palusin endale venekeelset mitte saata. Eesti riigis on riigikeel eesti keel ja ma ei soovi, et mulle muukeelne leht postkasti tuuakse. Venekeelne leht peaks jõudma nende postkastidesse, kes seda soovivad,» nentis mees.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles