Südamekuu ärgitab liikuma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupp matkajaid enne matka Otepää keskväljakul soojendust tegemas
Grupp matkajaid enne matka Otepää keskväljakul soojendust tegemas Foto: Monika Otrokova

Aprillis tähistatakse tervise arengu instituudi eestvedamisel Eestis esimest korda südamekuud. Selle eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu südametervisele ning terviseprobleemide ennetamisele läbi liikumise. Otepää vallas leiab sellega seoses aset mitmesugused südamekuu üritused, andis teada vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

20. aprillil on Otepää tervisekeskuses TENA infopäev, kuhu oodatud igas vanuses naised, mehed ja lähedaste hooldajad. 21. aprillil saab keskuses mõõta veresuhkrut ja vererõhku.

Samal päeval on Otepää vallavalitsuses toitumisalane loeng, mille viib läbi tervise- ja toitumisnõustaja Kerttu Siim-Wilcox. Juttu tuleb eri toiduainete tervislikkusest, stressi mõjust südame tervisele ja kuidas stressi alandada. Jagatakse näpunäiteid, mida iga inimene saab oma südame tervise heaks ise ära teha. Iga osaleja saab kokkuvõtvad soovitused endaga kaasa. Loeng on tasuta.

24. aprillil saab Otepää keskväljakult alguse südamekuu matk ümber Pühajärve. Matk on 15 kilomeetrit pikk, kestus umbes kolm-neli tundi.

27. aprillil tutvustab Terviseabi OÜ Otepää tervisekeskuses jala- ja jalatsihooldusvahendeid.

30. aprillil stardib Tehvandi staadionilt volbriöö teatejooks. Võistlema on oodatud igas vanuses spordiklubide, koolide ja külade võistkonnad, töökollektiivid, sõpruskonnad,.

Südamekuu on välja kasvanud südamenädala traditsioonist, mida on peetud juba 23 korda. Südamekuu läbiv teema on liikumine ning iga nädal keskendub omakorda konkreetsemale teemale: liikumine ja vererõhk, liikumine ja kehakaal, liikumine ja kolesterool ning liikumine ja südamehaigused.

Tervise arengu instituudil on Facebookis avatud üritus «Aprillis liigun poole rohkem», kuhu samuti koondub info erinevatest ettevõtmistest ning materjale südametervise hoidmise kohta. Valgamaa ürituste kohta saab lisainfot Valga maavalitsuse kodulehelt.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles