Noored avaldasid nime-eelistuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva noortevolikogu esimees Triin Jaansalu
Tõrva noortevolikogu esimees Triin Jaansalu Foto: Margo Metsoja

Tõrva noortevolikogu koosolekul võeti luubi alla ühinemisläbirääkimised. Nende senist käiku tutvustas linnapea Maido Ruusmann.

Lisaks ühinemisläbirääkimiste tehnilisele poolele arutati põhjalikult ka nimeküsimust. «On hea meel, et uue valla nime osas toimub diskussioon. Pühapäevasel koosolekul arvasid noored üksmeelselt, et nende esimene nime-eelistus on Tõrva vald,» rääkis noortevolikogu esimees Triin Jaansalu.

«Tõrva on tõmbekeskus teistele ühinevatele omavalitsustele. Tõrva nimi on tuntud ja paljud kasutavad seda oma igapäevases kõnepruugis iseloomustamaks tervet siinset piirkonda,» selgitas Jaansalu. Nime teise eelistusena jagunesid kohalolnute hääled enam-vähem võrdselt Lõuna-Mulgi ja Helme valla nimede vahel.

Noored tõid koosolekul välja kõikide laual olevate nimede puhul (Tõrva vald, Lõuna-Mulgi vald ja Helme vald) nende tugevused ja nõrkused. «Helme nimi kannab endas ajaloolist pärandit ning on olnud kogu kihelkonna nimeks. Lõuna-Mulgi nimi oleks uus ja huvitav ning tutvustaks meie piirkonda kui Mulgimaad,» selgitas esimees.

«Ükskõik, milline nimi lõpuks uuele ühinenud omavalitsusele jääb, on tähtis eelkõige üheskoos edasi minna, seljad kokku panna ja ühiselt meie piirkonda edasi viia,» sõnas ta.

Noortevolikogu plaanib oma järgmistel koosolekutel põhjalikult arutada ühinemislepingut ning vajadusel teha parandusettepanekud. «Leiame, et kõikide arvamus on oluline. Seetõttu võtame ühinemislepingu väga tõsiselt arutlusele ja kutsume ka teisi üles oma ettepanekuid esitama,» lisas Jaansalu.

Lähinädalatel avalikustatakse ühinemislepingu projekt ning 23. aprillil leiab Tõrva kinomajas aset kõikidele huvilistele mõeldud visioonikonverents ühinemisteemade tutvustamiseks. Juuni esimeses pooles on plaanis läbi viia ühinemise rahvahääletus.

Lisaks ühinemisteemale tutvus noortevolikogu uue noorsootöötaja Kertu Revaga, arutati muusikaviktoriini Heliaju, aiakontserti ning kiusamisvastase kampaaniaga seonduvaid küsimusi.

Copy
Tagasi üles