Suurimad seakasvatajad lõid liidu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ligi 95 protsenti Eesti seakasvatajaid esindavad Atria Farmid OÜ, Eesti Tõusigade Aretusühistu ja AS Rakvere Farmid asutasid Eesti Seakasvatajate Liidu, mille eesmärk on seista sektori arengu eest ning kindlustada kodumaise sealiha jõudmine ka tulevikus eestlaste toidulauale.

Eesti Seakasvatajate Liidu ja Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu esimees Urmas Lahe sõnul võimaldab loodud liit esindada läbirääkimistel riigiga kõigi seakasvatajate huvisid ning seista selle eest, et kodumaine sealiha jõuaks ka edaspidi meie inimeste toidulauale.

«Viimastel aastatel on seakasvatajate tegevust tugevalt halvemuse suunas mõjutanud mitmed sündmused, mistõttu suudame praeguseks katta vaid 70 protsenti Eesti sealiha vajadusest. Võrreldes naaberiikidega tegutseb Eesti seakasvataja ebavõrdsetes konkurentsitingimustes, mistõttu on äärmiselt vajalik asuda ühiselt seisma seakasvatajate huvide ja õiguste eest,» selgitas Laht.

«Eesti Seakasvatajate Liidu eesmärk on taastada Eesti seakasvatus tasemele, kus me suudame oma rahvale toota kogu vajaliku  koguse sealiha,» lisas ta.

Eesti Seakasvatajate Liit on seakasvatusega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute esindusorganisatsioon. Liidu eesmärk on liikmete õiguste ja huvide kaitse, seakasvatuse kvaliteedi parandamine ning valdkonna arendamine ja propageerimine.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles