Vietnamlaste edasine saatus pole veel selge

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika tänava garaažid, kus kinnitamata andmetel illegaalid tabati.
Pika tänava garaažid, kus kinnitamata andmetel illegaalid tabati. Foto: Arvo Meeks

Politsei leidis 8. aprillil Valgas Pikal tänaval vanast garaažikompleksist kaheksa riigis ebaseaduslikult viibinud Vietnami kodanikku.

Ööl vastu 12. aprilli kella 3.40 paiku peeti aga Põlvamaal Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa 226. kilomeetril koostöös K-komandoga kinni sõiduauto Ford Mondeo, mille kitsast pagasiruumist avastati 11 täisealist vietnamlast, nendest üks naine ning kümme meest. Kinni peeti kuus meest, keda kahtlustatakse inimkaubanduses ja kuritegelikku ühendusse kuulumises

Ringkonnaprokurör Aro Siinmaa ütles, et möödunud nädalal vahistatud inimsmugeldajad pole seotud Valga juhtumiga.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas, et Valgas kinni peetud vietnamlased viibivad jätkuvalt kinnipidamiskeskusesse. Halduskohtu määruse alusel viibivad nad seal 10. aprillist ja nende edasine täpsem saatus pole veel selge.

Kuidas illegaalid Valka sattusid ja kes nad siia toimetada võis, prokuratuur veel avaldada ei saa. «Kuna menetlus on töös, siis varem avaldatud andmetele ei lisa me hetkel midagi,» kinnitas Kostina.

Copy
Tagasi üles