Remonditööd kirikus lähevad uuesti lahti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal hakkavad OÜ Novabild töömehed remontima Valga Jaani kirikutorni alumise osa fassaadi. Restaureeritakse ka torni välisuks ning ehitatakse uus käärkambri korsten. Tööd on kavas lõpetada juuni alguses.
Sel aastal hakkavad OÜ Novabild töömehed remontima Valga Jaani kirikutorni alumise osa fassaadi. Restaureeritakse ka torni välisuks ning ehitatakse uus käärkambri korsten. Tööd on kavas lõpetada juuni alguses. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Uue nädala alguses jätkub remont Valga Jaani kirikus. Töid jagub nii torniossa kui käärkambri kanti.

SA Valga Jaani Kiriku Renoveerimine juhatuse esimehe Sirje Pässa sõnul on praegu raha töödeks 30 000 eurot. «10 000 eurot on lubanud eraldada linnavalitsus, 10 000 saime toetust katuserahadest, sealhulgas sotsidelt viis ja IRLilt viis tuhat. Hea meel on ka sellest, et muinsuskaitse  pühakodade programmist eraldati meile lisaks 10 000 eurot.»

Olemasoleva raha eest tehakse sel aastal korda kirikutorni alumine fassaad. Torni alumise korruse lubivärvikiht, lubikrohv ja tellissein on aastate jooksul lagunenud ning kadunud karniisiplekkide ja temperatuurikõikumiste tõttu saanud ulatuslikke kahjustusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles