Veerand sajandit palkmaju ja masinaid

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Ritsu asutaja, omanik ja kauaaegne juhataja Ants Randmaa (paremal).
ASi Ritsu asutaja, omanik ja kauaaegne juhataja Ants Randmaa (paremal). Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Eile tähistas Valgamaal Linna külas palkmajade ja puidutöötlusmasinate tootmise ja müügiga tegelev AS Ritsu 25. sünnipäeva. Sellega on ta üks vanemaid senini töötavaid ettevõtteid maakonnas.

Istusime maha ettevõtte asutaja, ainuomaniku ja pikaajalise juhataja Ants Randmaa ja praeguse tegevjuhi Elari Kivisooga ning vaatasime tagasi selle eduka ja endiselt areneva ettevõtte ajalukku ja ka tänapäeva. Ligi kahetunnise vestluse lõpuks tunnistas Randmaa, et sellega sai 25aastasest tervikust kaetud ilmselt üks protsent. Loodan isiklikult, et vähemalt oluline protsent.

«Algus oli raske ja huvitav,» tegi Randmaa, keda mõned naljatlevalt Ants Ritsuks kutsuvad, jutulõnga lahti. Raskeks, aga huvitavaks tegi selle mehe sõnul taasiseseisvumise esimestel aastatel valitsev kaos ja segadus, mida Nõukogude Liidu lagunemine ja uue riigi sünd enesega kaasa tõi. «Praegu on võib-olla raske mõista, milline aeg see oli. Midagi ei olnud saada. Meil ei olnud mingeid kogemusi turunduse või kontaktidega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles