Võimlemispeo ülevaatused jõuavad Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlejad tantsupeol. Pilt on illustreeriv
Võimlejad tantsupeol. Pilt on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Spordiselts Kalev korraldab selle aasta suvel Tallinnas Eestimaa 5. võimlemispeo «Hingelind». Iga viie aasta järel toimuv Eestimaa võimlemispidu on üks selle suve suuremaid massiüritusi Eestis, kuhu on kaasatud osalejad ja koostööpartnerid kõikidest maakondadest.

Pühapäeval, 24. aprillil kella 10st on pealavastaja Kersti Kull lavastusgrupiga Tõrva gümnaasiumis, kus peoks omandatud repertuaari tutvustavad kohalikud võimlemisrühmad. Kaheksa osaleva võimlemisrühmaga on Valgamaa esindatud pea kõigis kavades alates lastest daamide kavadeni välja.

Selle pühapäevaga saab peo korraldustoimkond tiiru peale tehtud kogu Eestimaale ja saanud ülevaate 5000 peole tuleva võimleja ettevalmistusest.

2. juulil 2016. aastal osaleb Kalevi keskstaadionil live muusika saatel kolmel etendusel umbes 5000 harrastusvõimlejat 25 000 inimese suuruse auditooriumi ees. Michal Snuniti raamatu «The Soul Bird» ainetel soovib pealavastaja Kersti Kull oma lavastusgrupiga jutustada loo Hingelinnust, kes elab meie sees.

Suure võimlemispeo ettevalmistus on ligi kahe aasta jooksul ühendanud peaaegu 10 000 harrastusvõimlejat ja juhendajat. 

Live-muusikat teeb suurel võimlemispeol ansambel «Vallatud vestid ja sõbrad» ning programmi on kaasatud tuntud heliloojad ja muusikud nagu Rein Rannap, Sven Lõhmus, Getter Jaani,  Mihkel Matiisen, Tanel Padar ja Karl-Erik Taukar. Vahetekstide autor on Aapo Ilves ja neid esitab peol Tallinna Linnateatri näitleja Maiken Schmidt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles