Otepää võttis Sangaste ettepaneku vastu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldar Veere
Kuldar Veere Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sangaste vallavolikogu tegi 17. märtsil Otepää, Palupera, Puka, Rõngu, Urvaste, Õru vallavolikogudele ühinemisettepaneku. Otepää vallavolikogu nõustus 21. aprilli istungil Sangaste volikogu ettepanekuga haldusterritoriaalse korralduse muutmise üle läbirääkimiste alustamiseks.

Otepää vallavolikogu tegi eelmise aasta detsembris ise ühinemisettepaneku Palupera, Urvaste, Kanepi ja Valgjärve vallavolikogudele. Nimetatud omavalitsuste esindajatega on peetud koosolekuid liitumise teemadel. 

Kuna aga Põlvamaa vallad otsivad esimeses eelistuses liitumisvõimalusi oma maakonna piires ja ka Urvaste valla esimene eelistus on Suur-Võrumaa Võru linnata, on praegu Otepää ettepaneku läbirääkimistel aeg maha võetud.

Hetkeseisu kommenteerides ütles vallavolikogu esimees Kuldar Veere, et praegu on siiski kõige tõenäolisem ühinemine Sangaste-Otepää-Palupera baasil ja kes sellega veel liitub, selgub ühinemisläbirääkimiste käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles