Linnad saavad peagi lillerüü

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal said võõrasemad Valga kultuurikeskuse ees mulda koos Valga põhikooli õpilastega. Haljastusspetsialist Anne Vaigre kinnitusel on koolilapsed lubanud appi tulla ka tänavu.
Eelmisel aastal said võõrasemad Valga kultuurikeskuse ees mulda koos Valga põhikooli õpilastega. Haljastusspetsialist Anne Vaigre kinnitusel on koolilapsed lubanud appi tulla ka tänavu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kõledapoolsele kevadele vaatamata on lillede istutamine maakonna linnades lahti läinud. Otsa tegi lahti Otepää, lähipäevil peaksid esimesed võõrasemad mulda saama ka Valgas ja Tõrvas.

Kuna Otepää tähistab tänavu 900 aasta möödumist esmamainimisest Novgorodi kroonikates, on ka linna haljastus sellest kantud. "Sissesõidul Tartust Otepääle tuleb ristmiku juurde lilleklump, kus peal 900," kinnitas vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova.

Kevadel domineerib haljastuses kollane-sinine-valge, seega peamiselt võõrasemad ja kannikesed, suvel aga puna-roosa-valge, näiteks pelargooniumid ja muud taolised lilled. Kaunistatud saab keskväljak, turismiinfokeskuse esine ja turupaviljon. Lillerüüsse pannakse ka tänavavalgustuspostide küljes olevad amplid.

Copy
Tagasi üles