Valgamaa noormees astub lavale mainekate muusikutega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Norman oli enda sõnul väga üllatunud, kui teatati, et raadiokuulajad valisid ta Unistuste Bändi.
Viljar Norman oli enda sõnul väga üllatunud, kui teatati, et raadiokuulajad valisid ta Unistuste Bändi. Foto: Erakogu

Raadio 2 «Aastahiti» auhinnagalaks kokku pandud Unistuste Bändis musitseerib kõrvuti teiste kodumaiste muusikute paremikku kuulujatega Valgast pärit basskitarrist Viljar Norman.


Seekordse Unistuste Bändi koosseisus on Tanel Padar (The Sun, vokaal), Mihkel Raud (Singer Vinger, kitarr), Rein Rannap (klaver), Kristo Rajasaare (Kosmikud, trummid), Paul Oja (Toe Tag, elektroonika) ja Viljar Norman (Dramamama, basskitarr).

Norman mängib peale Dramamama basskitarri ka Mikk Saare ja Ott Leplandi saatebändis. Ta on lõpetanud 2007. aastal Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli basskitarri erialal. Kolmes grupis mängimine tekitab mõnikord olukorra, kus prooviajad kattuvad, kuid vaatamata sellele saab Norman hakkama. «Prioriteedid peavad paigas olema,» ütles ta.

Aastaid tagasi õppis ta Valga muusikakoolis klaverit ja tegi kohalikus gümnaasiumis sõpradega bändi, kellega rõhuti peamiselt punkmuusikale. Norman mängis tollal bändis Rest In Pain, hiljem liitus Anarchiga.

«Paralleelselt pungiga sain võimaluse maitsta levimuusika olemust oma isa ansamblis Fono – julgen väita, et see kollektiiv on olnud üks suuremaid minu teekonna suunajaid,» rääkis ta.

«See oli ootamatu, üllatav ja uudne koosseis, millist pole varem olnud,» kommenteeris Raadio 2 peatoimetaja Heidy Purga Unistuste Bändi, lisades, et nüüd ongi Mihkel Raual ja Rein Rannapil võimalik koos bändi teha, nagu nad superstaarisaates rääkisid.

Aastahiti päev algab täna päeval kell 14, kui raadioeetris stardib maratonsaade, kus mängitakse ette tabelisse jõudnud kodumaised kui välismaised lood. Õhtul kell 21.40 lülituvad R2 ja ETV otse-eetris auhinnagalale, mida saab jälgida ka interneti vahendusel. Galat juhib tänavu näitleja Mait Malmsten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles