Üle 160 ettevõtte on valmis väravaid avama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev 2015
Avatud talude päev 2015 Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Üle-eestilisele avatud talude päevale 24. juulil on registreerunud juba üle 160 talu ja põllumajandustootmise. Ettevõtted saavad oma osalemisest teatada 1. maini.

«Ettevõtjate huvi avatud talude päeval külalistele oma uste avamise vastu on olnud veel suurem kui eelmisel aastal,» ütles maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe. «Praeguseks on registreerunud 163 talu ja põllumajandustootmist mesinikest kuni suurte piimafarmideni.»

Avatud talude päeval osalemisest saab teada anda 1. maini. «Kindlasti tasub osaleda, sest see on parim viis tutvustada inimestele nii põllumajandust üldisemalt kui oma talu toodangut,» lisas Mäe.

Kõige enam on avatud talude päeval osalema registreerunud ettevõtjaid Harjumaalt (24), Pärnumaalt (23), Lääne-Virumaalt (19), Tartumaalt (14), Ida-Virumaalt ja Põlvamaalt (13). Viljandimaalt on registreerunud 11, Raplamaalt 10, Jõgevamaalt 7, Läänemaalt 7, Saaremalt 7, Järvamaalt 5, Valgamaalt 5, Võrumaalt 3 ja Hiiumaalt 2 ettevõtjat.

 24. juulil toimuval üle-eestilisel avatud talude päeval saavad külastajad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

2016. aasta avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit.

Üle-eestilise avatud talude päeva algatus sündis maaeluministeeriumi, Maamajanduse Infokeskuse ja Järvamaa avatud talude eestvedajatega koostöös.

2015. aasta juulis toimunud esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval avas külastajatele oma väravad 147 talu ja põllumajandustootmist ning kokku tehti nendesse ligi 45 000 külastust.

Copy
Tagasi üles