Rokkari osalusel läbivad ratturid 160 kilomeetrit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar
Tanel Padar Foto: Postimees/Scanpix

Laupäeval, 30. aprillil läbib üle 200 ratturi 160kilomeetrise teekonna Tartust Viljandisse. Rattasõidust võtab osa ka triatlonihooajaks valmistuv Tanel Padar.

Tegemist on Hawaii Express Gran Fondo Estonia Tartu-Viljandi rattasõiduga, mis tähistab suurt ühist rattasõitu, kus eesmärk pole võistlemine ning kus esikohti ei jagata.

«160 kilomeetrit rattaga Tartust läbi Otepää ja Tõrva Viljandisse Lõuna-Eesti kauni looduse keskel on parajalt pikk maa ja see on ka kogenud harrastajale tõsine ettevõtmine. Tulge kaasa elama ja aitame koos kaasa rattakultuuri edendamisele,» kommenteeris ürituse peakorraldaja Ain-Alar Juhanson.

Triatloniklubi TriSmile korraldusel toimuva rattasõidu eesmärk on aidata kaasa, et kõik osalejad saaksid korraliku koormuse ja kena sportliku päeva.

Tanel Padarile ning paljudele sõitjatele on tegemist ettevalmistusega suviseks triatlonihooajaks, mille peamine eesmärk on osalemine SiS IRONMAN 70.3 Otepää presented by Ferroline Group triatlonil. SiS, Science in Sport on Otepää triatloni suurtoetaja ning aitab sporditoitudega kaasa ka ühise Hawaii Express rattasõidu õnnestumiseks.

Registreeritud osalejatele on tagatud rattaraja turvamine, teenindus ja toitlustus. Osalejad tunneb ära ühiste rattavestide järgi ning rada läbitakse erinevates tempogruppides, mida juhendavad kogenud ratturid.

Selline rattaüritus on saanud eeskuju Itaalia jalgrattaspordi traditsioonidest. Tegemist on enam kui sajandivanuse tavaga ning see on levinud üle maailma paljudesse riikidesse.  See on ühine pikk rattasõit. Eelmisel aastal toimus taasiseseisvumise päeval esimene selline sõit Tallinnast Tartusse, mis toimub ka sellel aastal 20. augustil ning registreerimine on avatud.

Volbripäeva rattasõidu start on kell 9 Tartu kaubamaja kõrval Küüni tänaval ning esimesi rattureid oodatakse Viljandis Kõrgemäe tõusul umbes kell 14. Lõpetamine on Viljandi Kesklinna kooli juures.

Suure rattasõidu peatused on Valgamaal läbi Otepää sõites ja Pühajärvel ning Tõrvas. Sõidetakse kolmes tempogrupis: 35 km/h, 30 ja 25.

Copy
Tagasi üles