Setu kablakargaja trikitas end staariga tuurile

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Roosele on trikitamine tasakaaluliinil suurim kirg, mis viis ta aastate eest Madonnaga tuurile. Seda kogemust hindab hiljuti Hummulis oma osavust näidanud noormees kõrgelt.
Jaan Roosele on trikitamine tasakaaluliinil suurim kirg, mis viis ta aastate eest Madonnaga tuurile. Seda kogemust hindab hiljuti Hummulis oma osavust näidanud noormees kõrgelt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaan Roose on esmapilgul tavaline 24aastane noormees, kuid spordiala, millega ta tegeleb, pole kaugelti tavaliste killast. Nimelt on ta üks vähestest Eestis, kes slackline’il ehk tasakaaluliinil trikke teeb. Ja seda niivõrd vingelt, et superstaar Madonna ta endaga maailmaturneele kaasa esinema võttis.

Setumaalt Matsuri külast pärit noormees kõnnib iga päev mööda liini. «Me ise kutsume seda ala slacklining ehk sport tasakaaluliinil. Setu murdes on see kablakargus,» rääkis Roose hiljuti Hummulis.

Roose mäletab hästi, kuidas ta oma praeguse kireni jõudis. See oli kuue aasta eest 15. mail. «Enne seda tegelesin parkuuriga, millega alustasin kolmeteistkümneselt.» Aastal 2010 aga sattus ta üritusele, kus tutvustati sellist ala nagu liinil kõndimine ja tema hing oligi müüdud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles