Roomulgi tütar heiskab koduõue Mulgi lipu lehvima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivi Alumets on Karu küla elanik kolmandat põlve.
Viivi Alumets on Karu küla elanik kolmandat põlve. Foto: Rein Säinas

Tõruoru tallu õige teeotsa leidmine oli paras katsumus. Kõigepealt sai suure hurraaga õigest teeotsast mööda sõidetud, kuid talu perenaise Viivi Alumetsa juhendamise abil leidsin end peagi metsa vahel järve kaldal asuva väikese majapidamise värava eest.

Viivi Alumetsa sõnul on ta kolmanda põlve Karu küla elanik. «Vanaisa on Kärstnast pärit ja vanaema Tarvastust, seega võin öelda, et olen läbi ja lõhki mulk. Vanaisa sai selle krundi Leebiku mõisalt ning pidas siin kaluriametit. Maja valmis 1908. aastal, siis sündis ka ema. Korra nädalas pidi ta lepingu järgi kala mõisasse viima, aga ülejäänud aja võis oma tarbeks ning müügiks püüda.»

Tema ema nimetas end naljatades roomulgiks, kuna siin on nii palju pilliroogu. «Isa on Saaremaalt pärit ja pidas kuni surmani samuti kaluriametit. Tõruoru nime pani talule vanaisa. Kust selline nimi, ei oska öelda. Ümberringi meil tammesid ei ole, orgu ka ei ole,» mõtiskles naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles