Põllumehed said uue eestvedaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa põllumeeste uueks juhiks valis kuueliikmeline juhatus kogemustega taluniku Kalle Kitse, kes on üle 20 aasta oma esivanemate talus põldu harinud ja kogunud tarkuseteri, mida teistegagi jagada.
Valgamaa põllumeeste uueks juhiks valis kuueliikmeline juhatus kogemustega taluniku Kalle Kitse, kes on üle 20 aasta oma esivanemate talus põldu harinud ja kogunud tarkuseteri, mida teistegagi jagada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa Põllumeeste Liitu juhib nüüdsest kuueliikmeline juhatus, kes valis enda hulgast uueks juhiks Mudasilla talu peremehe Kalle Kitse.

Viiendat põlve maamees Kalle Kits tegeleb talupidamisega esivanemate talus 1993. aastast. Algusaastatel tegeles mees ka loomapidamisega. «Loomi oli 30 ringis ja piimakarjandusega tegelesin 2005. aastani. Kuigi toona tasus loomapidamine ennast ära, sai jõud otsa,» põhjendas mees otsust jätkata ainult taimekasvatusega.

Praegu on talul 500 hektarit maad, millest 200 hektaril kasvatab mees talinisu ja -rapsi. «Talirapsi all on sellest kolmandik,» täpsustas Kits. Möödunud talve kohta arvas põllumees, et see oli eripärane: loodus näitas oma veidrusi. Algul oli põld väga kuiv, nüüd on aga muld märg ja külm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles