Kevadtorm jõudis Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe õppus Kevadtorm 2014. aastal
Kaitseväe õppus Kevadtorm 2014. aastal Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Suurõppusel Kevadtorm algas täna üheksapäevane üksuste täiend- ja koostegevusõppe faas, kus õppusel osalevad sõdurid harjutavad tegutsemist viivitus-, kaitse- ja ründelahingus.

Kompanii-, pataljoni- ja brigaaditasemel koostegevusõppe eesmärgiks on õppusel osalevate üksuste kokkuharjutamine ja 13. mail algavateks õppelahinguteks valmistumine.

Esimesed kaks päeva harjutavad 2. jalaväebrigaadi kaks jalaväepataljoni Valgamaal Hummuli, Õru ja Jõgeveste piirkonnas ning Põlvamaal Moostes viivitus- ning kaitselahinguid, millele laupäeval järgneb vasturünnaku harjutus. Pühapäeval, 8. mail suunduvad 2. jalaväebrigaadi üksused koondumisalale Haaslava vallas, et alustada esmaspäeval, 9. mail neli päeva kestvat brigaaditaseme koostegevusõpet.

Vastase rollis olev 1. jalaväebrigaad alustab koos liitlastega keskpolügoonil koostegevusõpet  sel reedel, 6.mail. Kuni 8. maini harjutavad nad tegutsemist kompanii ning 10. maini pataljoni tasemel. 1. jalaväebrigaad koos liitlasüksustega jõuab Kevadtormi alale 11. mail.  

Kevadtormi lahingud algavad 13. mail, kui vastase rollis olev 1. jalaväebrigaad alustab rünnakut 2. jalaväebrigaadi positsioonidele.

Õppuse lõpurivistus on 19. mail Ridali lennuväljal. Kagu- ja Lõuna-Eestis peetav õppus Kevadtorm lõpeb 20. mail.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles