Politsei tuvastab valerahaga maksnud isikut

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik
Politseinik Foto: Peeter Langovits

Lõuna piirkonnas on käesoleval aastal registreeritud neli valeraha kasutamise juhtumit. Kõigil neljal juhul on tegemist olnud võltsimistunnustega 50eurose kupüüriga, millel olemas vesimärk, hologramm ja ühine seerianumber S20175422632. Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb võltsitud maksevahendi kasutamist.

Kriminaalmenetluse käigus on kindlaks tehtud võimaliku valerahaga maksnud noormehe välimus. Tema vanus on umbes 20–25 aastat. Mees on lühemat kasvu – umbes 1.60–1.70 pikk –, kehaehituselt kõhn ja kitsaste õlgadega, räägib inglise või vene keeles.

Noormees on pikliku näo, tumedate silmade ja kulmudega, keskmisest jumekama nahatooni ja terava lõuaga. Tal on tumedad lühikesed juuksed, peas võib kanda kootud musta värvi villast mütsi, musta värvi kilematerjalist eest lukuga talvejopet ja musta värvi pükse.

Politseinikel on infot, et sama isik võib müügiks pakkuda majapidamistarbeid.

Lõuna prefektuur palub kõiki, kellel mingit infot kirjeldatud isikust, võtta politseiga ühendust lühinumbril 110. Samuti soovitatakse suurema nimiväärtusega kupüüride vastuvõtmisel leida aeg need üle vaadata – eriti sellistel juhtudel, kus suure raha eest tehakse väga väikene ost, et rohkem vahetusraha tagasi saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles