Metsandusrahvas otsib võimalusi alleed päästa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaameti looduskaitse osakonna elurikkuse peaspetsialisti Agu Leivitsa juhendamisel sai paika ka president Arnold Rüütli paigaldatud pesapuu.
Keskkonnaameti looduskaitse osakonna elurikkuse peaspetsialisti Agu Leivitsa juhendamisel sai paika ka president Arnold Rüütli paigaldatud pesapuu. Foto: Rein Säinas

Kaara talu metsapäeval istutasid kohaletulnud puid ning paigaldasid pesakaste. Algatati ka korjandus, et päästa talu juurde viiv tammeallee, kus sirguvad paljude kuulsate eestimaalaste istutatud puud.

Kokkusaamise üks ajend oli talu kunagise peremehe, 22 aastat metsamajanduse ja looduskaitse ministri ametis olnud Heino Tedre 90. sünniaastapäev. Sellega seoses algatas tema nime kandev metsatalu-koolituskeskus annetuste kogumise, et päästa umbes 600 meetri pikkune tammeallee, mis prominentsete looduskaitsjate osalusel istutatud talu juurde viiva tee äärde elektriliinide kõrvale.

Praeguseks on puud, mis mullu Tõlliste vallas kultuuriloolise objektina kohaliku kaitse alla võeti, nii kõrgeks kasvanud, et varsti ulatuvad oksad liinidesse. Sihtasutuse soov on viia liin maa-alusesse kaablisse, kuid töö on nii kallis, et maaomanik üksi seda kinni maksta ei jõua. Kui uurida ehitusseadustikku, siis selgub, et  liinikaitsevööndisse puude istutamine on keelatud ja tegelikult ei olekski seda tohtinud teha ka Kaara talus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles