Leping pöörab koolielus uue lehekülje

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja Valgas, kus riigigümnaasium sügisel tööd peaks alustama.
Valge Maja Valgas, kus riigigümnaasium sügisel tööd peaks alustama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lähiajal sõlmitakse leping, millega antakse Valga gümnaasiumi pidamine Valga linnalt üle riigile, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete juht.

Valga gümnaasiumi õpilased saavad pärast kooli pidamise üleandmist jätkata õpinguid õppekavadel, mille järgi nad Valga linna munitsipaalgümnaasiumis õppima asusid. Gümnaasiumi töötajate töölepingud lähevad töölepingu seaduse kohaselt muutumatul kujul üle haridus- ja teadusministeeriumile 1. septembrist 2016.

Valga gümnaasium on ka pärast riigile üleandmist Valga koolivõrgu osa ja kaasatakse linna haridusvaldkonna küsimuste aruteludesse ning otsuste tegemistesse ja muudesse sellega seonduvatesse protsessidesse.

Gümnaasiumi ülesanded määratakse põhimääruses. Luuakse õpitingimused, mis võimaldavad ühiskonna vajadustele vastava hariduse omandamist, kujundatakse õppijate valmisolekut elukestvaks õppeks ja teadlikeks karjäärivalikuteks, suutlikkust rakendada kriitilist analüüsioskust mitmekesises teabekeskkonnas, kodanikualgatust ja ettevõtlikkust, hoolivust enda, kaasinimeste ja ümbritseva keskkonna suhtes.

Valga gümnaasium saab endale täielikult renoveeritud ja kaasaegse koolihoone enne uue kooliaasta algust.

Lepingu sõlmimisel linna ja riigi vahel juhindutakse ministeeriumi ja linnavalitsuse vahel 18. jaanuaril 2013 sõlmitud ühiste kavatsuste kokkuleppest, ministeeriumi ja linnavalitsuse vahel 15. märtsil 2013 sõlmitud kokkuleppest ning Valga linnavolikogu otsustest.

Copy
Tagasi üles