Teadlased väärtustavad Struve pärandit

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Kala
Hillar Kala Foto: Andrus Abel

Kümmekond aastat tagasi kanti UNESCO maailmapärandi nimistusse objekt, mis hõlmab tervelt kümmet riiki, moodustades ühe enam kui 2800 kilomeetri pikkuse terviku – Struve meridiaankaar, mille mõõdistamist alustati 200 aastat tagasi. Tõrva gümnaasiumis leiab sel puhul aset märgiline sündmus.

Tänu Struve mõõtmistele sai võimalikuks Maa mõõtmete ja kuju täpsustamine ning topograafiliste kaartide koostamine. Meridiaankaare algustööde 200 aasta juubelile pühendatud ümarlaual Tõrva gümnaasiumi suures auditooriumis teevad lühiettekanded tunnustatud teadlased.

Ürituse üks korraldajatest, majandusekspert Hillar Kala sõnas, et tegemist ei ole väga suurelt väljareklaamitud ettevõtmisega. Pigem on see mõttevahetus Eesti-Läti koostöö algatamiseks teadlaste, spetsialistide, omavalisus- ja koolijuhtide ja teiste huviliste osavõtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles