Otepää neiu sobitas sõprust Aafrika krokodilliga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkina Faso ja Ghana piiril oleva Paga krokodillitiigi juures sai Margit krokodilli sabast katsuda. «Veidi hirmutav, kuid siiski põnev kogemus,» kinnitas neiu.
Burkina Faso ja Ghana piiril oleva Paga krokodillitiigi juures sai Margit krokodilli sabast katsuda. «Veidi hirmutav, kuid siiski põnev kogemus,» kinnitas neiu. Foto: Viktoria Rudenko

Otepää tüdruk Margit Saal sai esseekonkursi võidu eest preemiareisi Ghanasse. Nüüd on ta Aafrikast tagasi, eksootilistest elamustest tulvil. Ja kes ei oleks, kui on saanud elusat krokodilli patsutada.

Reis möödus neiu sõnul väga sisutihedalt. «Igas päevas oli hulk kohtumisi ja külastusi ning nägin selle üsna lühikese reisi jooksul väga palju huvitavat ja põnevat,» sõnas MTÜ Mondo esseevõistluse võitnud Otepää gümnaasiumi abiturient.

Teel Kongo külla käidi riigi suuruselt teises linnas Kumasis, kust reisikaaslased Viktoria ja Bianca ostsid Lääne-Aafrika suurimalt turult kohalikku kangast, et hiljem sellest kleit lasta õmmelda. «Külastasime ka kakaoühistut Kuapa Kokoo, mis üritab farmeritele õiglast tasu ja paremaid tingimusi võimaldada. Järgmisel päeval külastasime kakaokasvandust, et näha lähemalt, kuidas asjad toimivad,» rääkis neiu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles