Kümnes klass tuleb Pukas siiski avada

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallarahval oli valida, kas avada veel üks 10. klass hääbuvas koolis või võimalus saada raha kooli uuendamiseks. Täna on oht, et üks võib täiesti välistada teise.
Vallarahval oli valida, kas avada veel üks 10. klass hääbuvas koolis või võimalus saada raha kooli uuendamiseks. Täna on oht, et üks võib täiesti välistada teise. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pukas on tekkinud kummaline olukord: kümnenda klassi avamine kohtu nõudmisel jätab koolimaja suure tõenäosusega renoveerimistoetuseta.

Lapsevanemate hiljutine otsus vaidlustatud volikogu otsuse mõni punkt kohtus, on jõudnud nii kaugele, et kohtult on saadud esmane õiguskaitse.

Teatavasti võttis viis Puka keskkooli lapsevanemat ja hoolekogu esimees eesmärgiks Tartu halduskohtu abiga tühistada Puka volikogu 11. märtsi otsuse, millega soovitakse sügisest järk-järgult keskkooli osa sulgeda. Põhjusena toodi kahanevat õpilaste arvu ning vajadust lasteaiahoonet renoveerida. Raha vajalikeks töödeks aga vallal napib. Võimalusena leida raha nähakse haridusvõrku riigi toetuste najal korrastada.

Copy
Tagasi üles