Galerii: Talgulised likvideerisid Valgas prügistajate sigadusi

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga linnas peeti täna, 14. mail tavaks saanud kevadisi talguid. Sel korral keskenduti ajaloolise linnaosa vanglahoone sisemusele, Jakobi-Vahtra lagastatud nurgakrundile ja Metsa tänava Pedeli äärsetele garaažidele.

Prügistajad on aktiivselt tegutsenud ja meelekindlalt seatempe korda saatnud. Vahtra tänava mahajäetud elamu aknad ja uksed on näiteks jõuga lahti kangutatud ning sinna on veetud lademetes prügi. Majatagune kuur oli pilgeni rämpsu täis ja selle korrastamiseks läks käiku rasketehnika. Traktorid, laadurid ja suured konteinerid leidsid kasutust kõigis talgupunktides, sest jäätmete hulk on sedavõrd suur.

Raja tänav 5 asuva endise vanglahoone sisemusest on talgute eel väljaveetud mitukümmend tonni prügi ning täna protsess jätkus.

Metsa tänaval Pedeli ääres põlenud ja mahajäetud garaažid olid samuti talgute sihtmärgiks. Hoolimatud kaaslinlased on sinna toonud ohtralt erinevaid jäätmeid ning mitmed tulekahjud on muutnud kirjud rajatised ebameeldivateks mädapaiseteks, mis virgestusala ümbrust risustavad.

Teeme ära veebikeskkonnas oli talgutele kohti kuni 250 vabatahtlikule, reaalselt oli kaasatuid hinnanguliselt 20-30 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles