Trükised tutvustavad vaatamisväärsusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula kandis on viimastel aastatel mitukümmend maatükki omanikku vahetanud. Foto on illustratiivne.
Karula kandis on viimastel aastatel mitukümmend maatükki omanikku vahetanud. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnaametil valmisid Eesti rahvusparkide trükised, kust leiab infot piirkondade vaatamisväärsuste ja looduslike omapärade kohta nii kohalik loodushuviline kui turist.

«Esimest korda andsime välja Eesti rahvusparke tutvustavate vihikute sarja, mis annab ülevaate maastikest, kooslustest, elurikkusest ja kultuuripärandist ning jagab soovitusi matkamiseks looduses liikujatele. Rahvuspargid on meie looduse esindusalad ‒ pärlid, mida soovitame alanud looduskaitsekuul kindlasti külastada,» ütles keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Ta rõhutas, et rahvusparkide olulisust teadvustades väärtustame ka kogukonnapõhist loodushoidu – kaitsealadel elavate inimeste tegevuse ja toetuseta ei saa loodushoid olla kestlik.

Looduskaitsekuu alguseks valminud trükised tutvustavad Eesti viit looduskaitselist esindusala, sealhulgas nii Valga- kui Võrumaal asuvat Karula rahvusparki. Samasugused trükised on ka Lahemaa, Matsalu, Soomaa ja Vilsandi rahvuspargi kohta.

Taaskasutatud paberile trükitud vihikud asjakohaste kaartidega on kättesaadavad eesti, vene ja inglise keeles. Trükiste kogutiraaž on 36 000 eksemplari ning neid jagatakse rahvusparkide teabepunktides ja piirkondlikes turismiinfokeskustes.

Kokku valmis keskkonnaametil keskkonnateadlikkuse programmi projekti käigus 30 loodus- ja keskkonnaalast teabematerjali, millest trükituna on kättesaadavad rahvusparkide vihikud. Lisaks on võimalik saada infot meie 24 kaitseala ning Eesti vete seisundi kohta.

Teabematerjalid koostasid keskkonnaameti spetsialistid koostöös partneritega loodus- ja turismivaldkonnast ning riigiasutustest. Materjalide valmimist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Copy
Tagasi üles