Krossisõidud on jäänud hobiks

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Tiidebergi talu hooned paiknevad kõrgemal seljandikul, ümberringi siledad, asjatundlikult haritud põllumassiivid.
Kalle Tiidebergi talu hooned paiknevad kõrgemal seljandikul, ümberringi siledad, asjatundlikult haritud põllumassiivid. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Talunik Kalle Tiideberg, kelle taluhooned arvatavasti küla kõrgeima koha peal kõrguvad, võtab telefoni ja seletab asjalikult, et praegu on kiire kevadtööde aeg ja poeg Kristjan parajasti külvikuga põllul.

«Nüüdseks tegelen rohkem põllundusega, täpsemalt teraviljakasvatusega. Loomapidamisega on ühel pool, aga veel hiljuti olid loomad – pullid, sead, sadakond lammast,» selgitab talumees ja tema jutust võib aru saada, et seakatk oli see viimane, mis aitas otsustada loomapidamisest loobumise kasuks.

«Loomad said realiseeritud niii-öelda õigel ajal. Näiteks seapidamine sai lõpetatud veterinaari soovitusel, kuna katku saab ka kombainiga põllult koju tuua ja siis on kahjud suured.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles