Järgmine nädal võib veel kuumem tulla

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumus võib lapse suisa purskkaevu ajada
Kuumus võib lapse suisa purskkaevu ajada Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmapäeval, 25. mail ulatub Skandinaaviast Läänemere äärde kõrgrõhkkonna serv, ida poolt riivab aga Eestit madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail on päeval hoovihma võimalus eelkõige Kagu-Eestis (~50%), pole välistatud äike. Tuul puhub põhjakaarest ja päeval saartel tugevneb puhanguti 11 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6–11, päeval 22–26, meretuulega rannikul 15°C ümbruses.

Neljapäeval muutub idapiiri taha jõudnud madalrõhkkond mõjusamaks ja päeval sajab mõnel pool hoovihma, suurem on võimalus Ida-Eestis (50–75%). Tuul puhub läänekaarest ning saartel tugevneb päeval puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel 7–13, päeval 18–23°C, saartel ja läänerannikul 15–16°C ümber.

Reedel püsib madalrõhkkonna serva mõjul vihmahoogude tõenäosus 50% ringis. Tuul vaibub. Õhutemperatuur on öösel 5–11, päeval 15–20°C.

Laupäeval madalrõhkkond hääbub ja selle mõju väheneb. Öö on põhiliselt sajuta, päeval võib kohati hoog vihma tulla (võimalus 25% ümber). Puhub idakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6–11, päeval 20–23°C, meretuulele avatud rannikul on jahedam.

Pühapäeval on maalähedases õhukihis on kõrgrõhkkonna mõju tugevam. Kuid kõrgemal atmosfääris kandub Eesti kohale niiskemat õhku, mis soosib päevaste rünksajupilvede arengut ja teeb võimalikuks kohatised hoovihmad (tõenäosus 25–50%). Puhub idakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9–14, päeval 21–26°C, meretuulega rannikul on jahedam.

Esmaspäeval püsib Eesti kohal väga soe õhumass, milles olevast niiskusest areneb päeval kohati rünksajupilvi. Õhutemperatuur on öösel 10–15, päeval 22–27, meretuulega rannikul kuni 17°C.

Teisipäeval muutub lõunapoolne madalrõhkkond veidi jõulisemaks ja selle serva mööda kandub niiskust kaguvoolus ka Eestisse. Öösel on vihma võimalus väiksem, päeval aga areneb rünksajupilvi ning hoovihma ja äikese võimalus on suurem. Puhub idakaare tuul 4–9, rannikul kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12–17, päeval 21–27, meretuulega rannikul kuni 17°C.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles