Pidu toob lavale 3400 esinejat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvapeo kunstnik Anne Prangel laskis teha 12 suurt trummi, mida kasutatakse lavakujunduses ja mõni neist pannakse peol ka kõmisema.
Foto: arvo meeks
Rahvapeo kunstnik Anne Prangel laskis teha 12 suurt trummi, mida kasutatakse lavakujunduses ja mõni neist pannakse peol ka kõmisema. Foto: arvo meeks Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäevasele peole Põlva Intsikurmus tulevad kokku lauljad üle Eesti, et panna üheskoos helisema võrumurdelised lood. Valgamaalt osaleb üheksa koori.

«Esimene Uma Pido andis hoogu järgmistele ja kinnitas, et omas keeles on hea laulda. Teine tegi suuremaks omakeelset ilma ja tõstis au sisse Vana-Võrumaa kihelkondliku vaimu. Kolmas pidu  kõneles pühast Võhandu jõest, koos öeldi palveid oma rahva ja maa eest ning lauldi rahvalaule,» heitis peo lavastaja Kristo Toots pilgu tagasi.

Neljas pidu läheb tema kinnitusel aga tugevalt võrokeste südamesse, rääkides metsast, väelistest puudest ja inimeste seotusest nendega. «Iga puu on kui ilmasammas, mis kannab taevast, andes sellega meile, inimestele, ruumi elada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles