Abitus seisus koera elu lõppes surmasüstiga

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluaeg valvurina teeninud eakas koer väärinuks eluõhtul suuremat hoolt, eelkõige kas või veidi varju kõrvetava päikese eest.
Eluaeg valvurina teeninud eakas koer väärinuks eluõhtul suuremat hoolt, eelkõige kas või veidi varju kõrvetava päikese eest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Tulge ruttu, loom on nii abitus seisus!» Selline meeleheitlik appihüüe jõudis Valgamaalase toimetuseni esmaspäeval. Kohapeal selgus, et juhtum pole kaugeltki mustvalge.

«Igale poole helistasin ja keegi ei saa appi tulla. Tal ei ole vett, ja ta ei tõuse isegi üles enam,» selgitas ärritunud naine telefonis. Küsimusele, kuhu on helistatud, sain vastuseks, et kõikjale: varjupaika, veterinaar- ja toiduametisse, koguni politseisse – mure looma pärast olnud tõesti suur.

Kui koera elupaika jõudsime, selgitas murelik loomasõbrast naaber Sigrid Huik, et on juba pea tund aega looma agooniat pealt vaadanud. Majapidamise väravad olid avatud ja napi kümne meetri kaugusel avanes ehmatav vaatepilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles