Mustikakorjajatel ega seenelistel põlenud metsa niipea asja pole

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahjutuli tegi Aitsras mõõtmatu hävitustöö. Lisaks loodusele, kus hävis omajagu putukaid ja linde, ehk ka pisiimetajaid, kannatasid kahju ka paljud metsaomanikud.
Kahjutuli tegi Aitsras mõõtmatu hävitustöö. Lisaks loodusele, kus hävis omajagu putukaid ja linde, ehk ka pisiimetajaid, kannatasid kahju ka paljud metsaomanikud. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Kui mustikaid ja kukeseeni pole põlengualale lähiaastatel mõtet otsima minna, siis metsmaasikatele võib tulekahju anda võimaluse asuala laiendada.

Maailma seeneteadlaste tippu kuuluv Leho Tedersoo nentis, et selline tugev tulekahju, mis puidki kahjustab, hävitab ka seeneniidistiku. «Kui hävineb elukeskkond, ei pruugi samu liike seal enam kunagi kohata. Eriti, kui hävinevad ka puude juured, millega mõni seeneliik tihedalt seotud. Näiteks kehtib see paljude pilvikute ja puravike puhul. Tundlikud on ka kukeseened.»

Küll võib juba paari aasta pärast seeneteadlase sõnul piirkonnas tuntumatest seentest kohata tatikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles