Valgamaa päästjatel lootus uuele tehnikale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Foto on illustratiivne.
Päästeauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigile kuuluv sihtasutus keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetab päästeametit keskkonnaõnnetustele reageerimiseks vajaliku tehnika soetamisel 27 760 000 euroga. Projekti tulemusena suureneb ameti metsa- ja maastikupõlengute likvideerimisvõimekus.

Kokku soetatakse 83 uut multifunktsionaalset päästesõidukit ning 14 kustutusvee paakkonteinerit, millest viimased toetavad päästeameti väljaarendatud logistikasüsteemi ning vähendavad tehnilise baasi ülalpidamiskulusid.
 
"Praegu veel lõplikku jaotuskava pole paika pandud, kuid esialgsete plaanide järgi peaks uut tehnikat saama nii Valga, Otepää kui Tõrva päästekomando. Autode jaotuskava koostakse nii, et uuemad päästeautod antakse kõrgema töökoormusega komandodesse,« täpsustas päästeameti Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.
 
»Kunagi varem ei ole päästeamet ajalooliselt sellises mahus päästesõidukeid hankinud. Ühtekuuluvusfondist tuleva toetusega liigume päästetehnika osas jõudsalt uude põlvkonda ning parandame oluliselt maismaaõnnetustele reageerimise võimekust," ütles päästeameti valmisoleku talituse juhataja Leho Lemsalu.
 
Kui täna suudab Päästeamet samaaegselt likvideerida kuni 600 hektari suuruseid ulatuslikke metsa- ja maastikupõlenguid kolmes kohas, võimaldab investeering seda edaspidi teha korraga neljas piirkonnas. Tänu sellele väheneb ka õnnetuste tagajärjel tekkida võiv reostuskoormust keskkonnale ning risk inimeste tervisele.
 
Toetusrahast 85% ehk 23 596 000 eurot tuleb Ühtekuuluvusfondist ning 15% riikliku kaasfinantseeringuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles