Valgamaa noored panevad pealinnas pillid hüüdma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal asutatud Liivimaa noorteorkestris mängib ligi 80 orkestranti, kelle hulgas musitseerivad õpetajad, õpilased ja vilistlased kaheksast muusikakoolist. Juba homme on kõigil huvilistel võimalus neid Valga raudteejaamas aset leidvale heategevuskontserdile kuulama ja toetama minna.
2014. aastal asutatud Liivimaa noorteorkestris mängib ligi 80 orkestranti, kelle hulgas musitseerivad õpetajad, õpilased ja vilistlased kaheksast muusikakoolist. Juba homme on kõigil huvilistel võimalus neid Valga raudteejaamas aset leidvale heategevuskontserdile kuulama ja toetama minna. Foto: Sirje Lemmik/

Sellel nädalavahetusel esinevad Tallinna vanalinna päevade käigus Raekoja platsi laval Eesti suurimad noorteorkestrid. Neljandat aastat aset leidvad kontserdid on populaarsed nii publiku kui ka orkestrite seas ja saavad teoks Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu ja Tallinna Kesklinna valitsuse koostöös.

Laupäeval algusega kell 15.30 ja 16.30 esinevad 70 mängijaga Liivimaa noorteorkester (dirigent Anton Kogan) ja Viljandi noorte sümfooniaorkester (dirigent Riivo Jõgi). Liivimaa nooreorkestrie musitseerivad ka Valgamaa ja Põhja-Läti noored.

Maailmaklassika ja filmimuusika kõrval kõlavad orkestrite esituses ka eesti pärimusmuusika töötlused: Sandra Sillamaa «Kooreke» ja Tonio Tamra «Minu isa mängis parmupilli, tantsis galoppi ja lõikas kulti».

Kontserdid on tasuta, kõik on oodatud kuulama ja noorteorkestreid toetama.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles